Teško ti je. Tužan si, iscrpljen, umoran. Usamljen. Znaš da mjesto na kojem se nalaziš nije najbolje za tebe, ali bojiš se novog početka. Toliko si puta već počinjao. A kao da je sve ostalo isto. Želio bi samo malo više poštovanja, razumijevanja i podrške od onih kojima ti sve to daješ. Godinama si naporno radio, brinuo se,  davao, a dobivao si samo pokude, kritike, neodobravanje.  Shvaćaš da to nije pravedno i to te ljuti. Boli te do suza, a ipak ne plačeš, znaš da ti ni suze ne mogu pomoći. Možda ponekad pokušaš naći mir u snovima, u maštanju, iako tuga postaje još veća kad se suočiš sa strahom da se to neće ostvariti.

Ipak, nije sve izgubljeno. Pa zar si zaboravio da je dodir sa dnom najbolji način da počneš iz početka. Polako. Korak po korak.

Ja ću biti uz tebe na tom putu. Naučit ću te kako da upoznaš  i zavoliš sebe,  kako da prepoznaš svoje vrline  i prihvatiš onu stranu sebe koje se bojiš, plašiš i sramiš. Naučiti ću te da  pogledaš svoje tijelo jer u njemu neiscrpni zdenac tvoje mudrosti. naučiti ću te da osvijestiš svoje potrebe, jer si se godinama od njih udaljavao, vjerujući da ti ništa ne pripada i da na ništa nemaš pravo. Naučiti ću  te da na jednostavan način pronađeš put kojim si oduvijek želio ići.

Danas je najbolji dan za tvoj novi početak. Priroda napravi savršen balans i možeš biti siguran da ni zbog koga na ovome svijetu ne trebaš osjećati  krivnju. Nisi nikome ništa dužan .Došlo je vrijeme za tebe. Ne boj se. Oni koji te istinski vole i poštuju podržati će te na tome putu. Neće se ljuti i stvarati ti grizodušje. Razumjeti će te, kao što si ti godinama njih razumio. Oni koji te nikad nisu uvažili učiniti će sve da te zadrže na mjestu tuge i praznine da bi sebi uzeli više, da bi njima bilo bolje.

Vjerujem u tvoju hrabrost i tvoju iskrenu želju da zaslužuješ mir, ljubav i sreću. Vjerujem u tvoju odluku.

Tu sam, čekam te. Pratit ću te na tvom putu da ponovo pronađeš sebe.

Psihoterapeut

Rajka Rade

 

Pin It on Pinterest

Share This