Dokazano je da je ponedjeljak najstresniji dan u tjednu. Nakon vikenda i opuštanja ponovo se vraćamo u radnu kolotečinu, a ispred nas je bezbroj obaveza.
Nema univerzalnog savjeta za sve (za nekog je ponedjeljak stresan jer odlazi na posao koji ne voli, nekom drugom jer je nezaposlen…), ali nekoliko zlatnih savjeta većini može biti od koristi.
1. ZAPOČNITE DAN POZITINIM MISLIMA- kakve god okolnosti vas blokirale, vjerujte da uvijek postoji alternativno rješenje i izlaz iz svake situacije.
2. OSVIJESTITE SVOJE DISANJE- disanje je najznačajniji proces u našem tijelu, a često ostaje nezapažen. Samo nekoliko trenutaka fokusiranosti na disanje vratiti će vam dobru energiju.
3. RADITE ONO ŠTO VOLITE- u svakoj situaciji možete pronaći nešto pozitivno ( umjesto da očajavate zbog gužve u prometu i slušate glazbu koju vam drugi serviraju, vi pjevajte.
3.JEDITE ZDRAVU HRANU- zdrava hrana važna je za zdrav život, dajte prednost sezonskim namirnicama, kvalitetne su, lako dostupne i povoljne.
4. ODVOJITE VRIJEME SAMO ZA SEBE- samo nekoliko trenutaka samoće dovoljno je da se povežemo sami sa sobom i našim sustavom vrijednosti. U tim trenucima jačamo našu intuitivnost i otvaramo put kreativnosti i unutarnjoj mudrosti koja nam pomaže da se lako nosimo da obavezama.
5. OSLONITE SE NA PRIRODU- umjesto odlaska u teretanu prošećite prirodom, osjetite sviježi zrak u nosnicama i šuštanje opalog lišća pod cipelama, osjetite miris mora, dodirnite kamen….
6. “RECI MI S KIM SE DRUŽIŠ I REĆI ĆU TI KAKAV SI” – kaže poslovica. Uz samopodršku, neophodna je dobra podrška iz okoline. Prepoznat ćete je u osobama koje vas potiču u vašim idejama, prihvaćaju vas bez uvjetovanja, ucjena, zahtjeva za udovoljavanjem. Birate li ljude oko sebe koji vas kritiziraju, dijele vam packe, ponižavaju vas, zbijaju ružne šale na vaš račun, sve više ćete se odmicati od svog autentičnog bića, osjećat ćete se jadno i iscrpljeno, a samopouzdanje će vam biti na dnu.

Kad spoznate da nešto nije kako treba……. razmislite………..nije uvijek za sve kriv ponedjeljak.

Rajka

Pin It on Pinterest

Share This