Mnogi od nas su se probudili tužni, zabrinuti, ljuti, u strahu od neizvjesnosti. To je razumljivo u ovoj situaciju koja je za sve nas nepoznata. Ono što možete učiniti da se osjećate bolje je da provede ovaj dan najbolje kako možete u danim okolnostima.
Higijena je važna- iako ostajete kod kuće uredite se, stavite barem osnovnu šminku. Obucite lijepu majicu, hlače, možda drugi neće vidjeti, ali vi ćete biti zadovoljniji.
Hrana je važna- skuhaje nešto što volite, doručkujte, pijte dovoljno tekućine. Ispecite kolač.
Rad je važan- obavite osnovne poslove u kući, napravite ono za što do sada niste imali vremena. Svako jutro napravite krevet.Planirajte kako poboljšati posao s kojim se bavite, nađite neke on-line priručnike za to, čitajte literaturu na tu temu.
Opuštanje je važno- nekoliko puta tjekom dana opustite se uz omiljeni napitak, glazbu koju volite. Uzmite 30 min.koje ćete provesti bez plana, samo se prepustite.
Hobi je važan- danas više nema odlaska u teretanu, bicikliranja itd. Danas možete vježbati u dnevnom boravku, terasi ili balkonu.
Možda imate talent za crtanje, slikanje, sviranje nekog instrumenta, pjevanje.
Napravite svoj mali kućni video.
Druženje je važno- nazivite najbliže, razgovarajte s prijateljima, poznanicima.
Igrajte neku društvenu igru s ukućanima, kartanje, šah, čovječe ne ljuti se i sl.jednostavne su igre koje vas brzo opuste i razvesele.
Odmor je važan- iako je dnevna rutina jednolična odredite vrijeme za odlazak na spavanje, ne mjenjajte dan za noć.
Sada je pravo vrijeme da stavite sebe na prvo mjesto, a da ne brinete da ćete zbog toga biti sebični.
Sjetite se narodne poslovice “Dobra stara vremena”-sva vremena su dobra kada su stara. Kad preživimo težak period postajemo jače i mudrije osobe i spremni smo za sebe birati bolje izbore. I to je naša najveća dobit

Pin It on Pinterest

Share This